Лифтинг и лечение с мезоконци Aptos

Aptos (съкратено от anti-ptosis, от гр. ptosis – увисвам, падам) е минимално инвазивна процедура, при която се използват специални конци и методи за повдигане и подмладяване на влагалището, стягане и повдигане на тазовото дъно, подобрява вида на големите срамни устни и не на последно място лекува стрес инконтиненция.
Методите са изобретени през 1996 г. от грузинския пластичен хирург д-р Марлен Суламанидзе и са разработени от д-р Джордж и Константин Суламанидзе. Пластичните конци и методите за поставяне са получили 18 патента, от които 8 са международни.Методите на Aptos са надеждни, имат моментaлни резултати, не оставят белези и помагат да се подобри и намали процеса на отпускане на мускулатурата и надлежащите лигавица и кожа.

От 1996 г. Aptos произвежда уникални конци за пластичната и естетичната хирургия и гинекология, които са придобили световно признание и се прилагат успешно от специалисти в повече от 50 страни.

Те са изградени от плътен материал, съдържащ поли L-Млечна киселина и Поликапролактон, който се вгражда, армира, укрепва и издърпва меките тъкани и лигаменти, като по този начин повдига предна и задна влагалищна стена, лифтира външни полови органи, оформя големите лабии . Конците са биорезорбируеми и не предизвикват странични ефекти. В продължение на година и повече те се разграждат, а постоянното отделяне на активните им компоненти стимулира образуването на нова, стегната съединителна тъкан до 2-5 години– неоколагеногенеза.

ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩА ПРОЦЕДУРАТА:

Тази процедура е подходяща за жени след 30-40 години в зависимост от индивидуалните особености на остаряване,жени след нормално раждане, спортистки или изобщо при които отпускането на тъканите е по-значително и по-трудно се постига повдигане и стягане само със спорт и козметични процедури.

КАК ПРОТИЧА ПРОЦЕДУРАТА:

Процедурата се извършва при пълна стерилност. Провежда се предварителна консултация, която определя схемата на работа. В подлежащите на лифтинг зони се поставя инфилтрационна анестезия с Лидокаин, така, че не се усеща никаква болка.

Лифтирането на се провежда на дълбочина не повече от 3-5мм, което изключва риска от увреждане на нервни окончания и големи кръвоносни съдове.

В зависимост от зоните на работа и подготовката, процедурата продължава около 40-50 мин., значително по-малко от хирургична намеса.

След процедурата често се налага прием на антибиотик 3-5 дни, дезинфекция на входните отворчета. Пълното възстановяване е около 10-14 дни, през които се ограничава тежки физически упражнения, масажи, спорт, солариум, сауна и въздържане от полови контакти поне 10 дена.

ПРЕДИМСТВА:

  • Индивидуален подход в зависимост от особеностите и оплакванията при всяка жена
  • Максимална безопасност с минимален травматизъм
  • Бърз видим резултат
  • Бърз възстановителен период
  • Продължителен, прогресиращ във времето ефект от 2 до 5 години

Запиши час за консултация още днес

Напред