АГ ЦЕНТЪР “Live” - Доц. Д-р Мария Ангелова, акушер-гинеколог
   
     
  УЛТРАЗВУКОВИ ИЗСЛЕДВАНИЯ ЗА БРЕМЕННИ

 
  Ранна бременност
  Скрининг 11-13.6 г.с.
  Фетална морфология II тм
  Фетална морфология III тм
  3D и 4D eхография
  Фетална биометрия, Доплер
  Фетална ехокардиография
 
ГИНЕКОЛОГИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ
 
 

 
 
 
  Профилактичен гинекологичен преглед  
  Пълен гинекологичен преглед  
  Гинекологични
ултразвукови изследвания
 
  ДТК, Колпоскопия,
Tестове за HPV
 
 
ЖЕНСКА КОНСУЛТАЦИЯ
 
 
 

ПОЛЕЗНО

БОЛЕСТИ ПРЕДАВАНИ ПО ПОЛОВ ПЪT

Когато говорим за болестите, предавани по полов път, СПИНът е най-честата тема. Страшната и засега нелечима болест наистина заслужава внимание, след като с право бе наречена чумата на 20 (и на 21) в. Но заглавията за страшния HIV-вирус изместиха изцяло медийната дискусия по останалите полови инфекции.
Прочети повече


КРЪВОТЕЧЕНИЯ ПРИ РАННА БРЕМЕННОСТ

Появата на кървене от влагалището в ранен срок на бременността (до 12 гестационна седмица) се среща при 10 - 25 % от бременните.
Кои са най-честите причини за това?
При наличие на остър или подостър колпит (възпаление на влагалищната лигавица) е възможно течението да е оцветено розово-кръвенисто.
Прочети повече


ЛАПАРОСКОПИЯ

Оглед отвътре на коремната кухина през тръба, тънка няколко милиметра, която се поставя през малък разрез. Това е процедура, която обикновено се използва от гинеколога, за да диагностицира и лекува редица заболявания и състояния. От началото на 20 век лапароскопията се използва само за диагностициране (но не и лечение) на коремни заболявания.
Прочети повече


ЗА ПРЪВ ПЪТ НА ГИНЕКОЛОГ

Тази уеб-страница има за цел да помогне на младите жени да разберат какво се случва по време на първото им посещение при гинеколог.
От него ще научите:
• защо една млада жена трябва да мине на гинекологичен преглед,
• какво ще обсъжда лекарят с вас,
• какви въпроси да му зададете, за да разбирате по-добре своето тяло и как да се грижите за него.
Прочети повече


ЗА И ПРОТИВ ЦЕЗАРОВОТО СЕЧЕНИЕ

Цезаровото сечение е операция, при която чрез разрез на корема и матката се изважда бебето. Най-напред се прави малък разрез на коремната стена в областта непосредствено над срамната кост. След това се срязва маточната стена напречно в долната й част. Бебето се изважда през направения разрез, след това се изважда и плацентата.
Прочети повече


БРЕМЕННОСТТА ПО СЕДМИЦИ И МЕСЕЦИ

3-та седмица от началото на последния ви мензис. Първи месец. Ден 1-ви на вашето бебе: оплождането 1 ч. 30 м. след овулацията
При еякулацията количеството сперма във влагалището е между 2 и 5 куб.см. При положение че нормалното съдържание на сперматозоиди в спермата е 100 милиона на кубически сантиметър, това прави между 60 и 500 милиона депонирани във влагалището.
Прочети повече


ХИСТЕРОСКОПИЯ

Хистероскопията е оглед на вътрешността на матката с помощта на оптичен телескоп, наречен хистероскоп. Той може да бъде гъвкав инструмент с дебелината на молив или по-твърд, но доста по-тънък (3 мм в диаметър).
Прочети повече


 

(C) Всички права запазени - АГ ЦЕНТЪР “Live” - Доц. Д-р Мария Ангелова, акушер-гинеколог, Стара Загора