АГ ЦЕНТЪР “Live” - Доц. Д-р Мария Ангелова, акушер-гинеколог
   
  ЕСТЕТИЧНА ГИНЕКОЛОГИЯ
  Лазерно лечение с CO2REIntima  
  Поставяне на филъри в интимната област  
  Лифтинг и лечение с мезоконци Aptos  
  Лифтинг с метода PRP  
 
     
  УЛТРАЗВУКОВИ ИЗСЛЕДВАНИЯ ЗА БРЕМЕННИ

 
  Ранна бременност
  Скрининг 11-13.6 г.с.
  Фетална морфология II тм
 

 
 
  Фетална морфология III тм
  3D и 4D eхография
  Фетална биометрия, Доплер
  Фетална ехокардиография
 
ГИНЕКОЛОГИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ
 
 
  Профилактичен гинекологичен преглед  
  Пълен гинекологичен преглед  
  Гинекологични
ултразвукови изследвания
 
  ДТК, Колпоскопия,
Tестове за HPV
 
 
ЖЕНСКА КОНСУЛТАЦИЯ
 
 
 

APTOS – Истината за лифтинг конците в естетичната гинекология

Aptos (съкратено от anti-ptosis, от гр. ptosis – увисвам, падам) е минимално инвазивна процедура, при която се използват специални конци и методи за повдигане и подмладяване на влагалището, стягане и повдигане на тазовото дъно, подобрява вида на големите срамни устни и не на последно място лекува стрес инконтиненция.

Методите са изобретени през 1996 г. от грузинския пластичен хирург д-р Марлен Суламанидзе и са разработени от д-р Джордж и Константин Суламанидзе. Пластичните конци и методите за поставяне са получили 18 патента, от които 8 са международни.Методите на Aptos са надеждни, имат моментaлни резултати, не оставят белези и помагат да се подобри и намали процеса на отпускане на мускулатурата и надлежащите лигавица и кожа.

От 1996 г. Aptos произвежда уникални конци за пластичната и естетичната хирургия и гинекология, които са придобили световно признание и се прилагат успешно от специалисти в повече от 50 страни.

 

Те са изградени от плътен материал, съдържащ поли L-Млечна киселина и Поликапролактон, който се вгражда, армира, укрепва и издърпва меките тъкани и лигаменти, като по този начин повдига предна и задна влагалищна стена, лифтира външни полови органи, оформя големите лабии . Конците са биорезорбируеми и не предизвикват странични ефекти. В продължение на година и повече те се разграждат, а постоянното отделяне на активните им компоненти стимулира образуването на нова, стегната съединителна тъкан до 2-5 години– неоколагеногенеза.

За кого е подходяща процедурата:

Тази процедура е подходяща за жени след 30-40 години в зависимост от индивидуалните особености на остаряване,жени след нормално раждане, спортистки или изобщо при които отпускането на тъканите е по-значително и по-трудно се постига повдигане и стягане само със спорт и козметични процедури.

Как протича процедурата:

Процедурата се извършва при пълна стерилност. Провежда се предварителна консултация, която определя схемата на работа. В подлежащите на лифтинг зони се поставя инфилтрационна анестезия с Лидокаин, така, че не се усеща никаква болка.
Лифтирането на се провежда на дълбочина не повече от 3-5мм, което изключва риска от увреждане на нервни окончания и големи кръвоносни съдове.

В зависимост от зоните на работа и подготовката, процедурата продължава около 40-50 мин., значително по-малко от хирургична намеса.

След процедурата често се налага прием на антибиотик 3-5 дни, дезинфекция на входните отворчета. Пълното възстановяване е около 10-14 дни, през които се ограничава тежки физически упражнения, масажи, спорт, солариум, сауна и въздържане от полови контакти поне 10 дена.

Предимства:

- Индивидуален подход в зависимост от особеностите и оплакванията при всяка жена
- Максимална безопасност с минимален травматизъм
- Бърз видим резултат
- Бърз възстановителен период
- Продължителен, прогресиращ във времето ефект от 2 до 5 години

Лечение на стрес уринарна инконтиненция
 

Лечение на вагинална атрофия
 

Лечение на синдром на вагинална релаксация

За третиране на естетични проблеми

 

(C) Всички права запазени - АГ ЦЕНТЪР “Live” - Доц. Д-р Мария Ангелова, акушер-гинеколог, Стара Загора